Rond 13.00 uur vanmiddag, 22 september, kreeg de meldkamer een melding van een brandgerucht aan de Vissersdijk. Het zou gaan om een portiekflat. De melding werd al snel brand en direct daarna middel brand.

Meer hulpdiensten gaan onderweg en de brandweer verzoekt de mensen de hulpdiensten ooral ruimte geven. Bewoners va de flat worden naar buiten geleid.

Inmiddels is de brand onder controle. gecheckt wordt of alle bewoners buiten zijn. Om nog onbekende reden is een persoon uit een woning gehaald en aangehouden door de politie.UPDATE: 23-09-2020 Tekst en foto’s © Hulpdiensten Gorinchem

Een verwarde man heeft dinsdagmiddag 22 september 2020 brand gesticht in zijn woning aan de Vissersdijk in Gorinchem. Omstreeks 13.00 uur belde een oplettende overbuurvrouw de hulpdiensten omdat er rook uit de woning kwam.

De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. De bewoner was nog in de woning aanwezig en gedroeg zich agressief richting de hulpverleners.

Een politieagent werd door de brandweer uitgerust met ademlucht en bluskleding. Hierna kon de agent samen met enkele brandweerlieden de woning betreden. De man werd overmeesterd en door de politie naar buiten gebracht.

De brand was snel onder controle. De woning is vervolgens geventileerd. Enkele omliggende woningen waren korte tijd ontruimd. De verwarde man is aangehouden voor brandstichting en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

anker