Update: 29 -09-2020: Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur gelden er aangescherpte landelijke maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen. De extra maatregelen voor de regio Zuid-Holland Zuid blijven tot dat moment van kracht.Vanaf zondag 27 september 18.00 uur gelden er extra coronamaatregelen in de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en daarmee ook in Gorinchem. Dat is vandaag in samenwerking tussen de veiligheidsregio en het kabinet besloten. Dit komt omdat het aantal besmettingen in de regio flink toeneemt. Daarom is onze veiligheidsregio van de fase ‘waakzaam’ naar de fase ‘zorgelijk’ gegaan.

Burgemeester Reinie Melissant-Briene: ‘Laten we de coronaregels blijven volgen en wijs elkaar hierop! Samen kunnen we het aantal besmettingen een halt toe roepen en een tweede (intelligente) lockdown voorkomen. Dus houd 1,5 meter afstand, werk thuis en vermijd drukke plekken! Want alleen samen krijgen we corona onder controle.’

Meer informatie

Meer handhaving 

Er gaat gerichter gecontroleerd worden op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals bij (feest)zalen en sportaccommodaties. Wouter Kolff: ‘’We gaan nog meer in gesprek met ondernemers over de regels in de horeca, bij supermarkten of winkels en hoe wij kunnen helpen die regels toe te passen, voordat we overgaan tot het uitdelen van waarschuwingen en boetes. Als we de maatregelen goed opvolgen, dan voorkomen we dat het virus zich verder kan verspreiden.’’ 

anker