Molenlanden – Dankzij een anonieme melding kon de politie in de gemeente Molenlanden vrijdag 25 september een hennepdrogerij ontmantelen. Ook namen de agenten een gestolen auto in beslag.

Politieagenten stelden die dag een onderzoek in bij een loods op een terrein. Bij het naderen van de loods, roken de agenten al een scherpe henneplucht hetgeen hun vermoeden alleen maar versterkte. Toen de loods was geopend, bleek dat er een hennepdrogerij was opgericht. De drogerij werd ontmanteld en alle benodigde apparatuur zoals armaturen, assimilatielampen, tijdschakelaars droog- en groeitenten werden in beslag genomen en afgevoerd. De politie trof verder enkele hennepresten aan. Ook vonden agenten in de loods een gestolen auto. De 36-jarige huurder van de loods meldde zich ten tijde van de ontruiming bij de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Risico’s en schade

Mocht zich een hennepkwekerij bij jou in de buurt bevinden, dan loopt je risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Vermenging onder- en bovenwereld

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Burgemeester sluit pand

Om herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie te voorkomen, wil de burgemeester het pand voor zes maanden sluiten. De eigenaar van het pand is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden

De hulp van burgers is van groot belang. Ruik je henneplucht en denk je dat er een hennepkwekerij in je buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

anker