foto: Ro van Doesburg

Redouan Ait Chitt is vandaag geëerd voor zijn inzet en betrokkenheid bij Gorinchem. Als blijk van waardering heeft de 31 jarige Gorcumse danser en publiek spreker Redouan voor zijn BreakSquad een studio gekregen.  De studio is gelegen naast ‘In de Ruimte’, de creatieve broedplaats voor jongeren in Gorinchem, gelegen in de Botersteeg. Vandaag vond de officiële opening van de nieuwe BreakSquad Studio plaats.

“Standbeeld voor Redo” was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester dit voorjaar. Zij vroegen aandacht voor de prestaties van danser en publiek spreker Redouan Ait Chitt (Redo). Hij is zo belangrijk voor Gorinchem dat hij een standbeeld verdient, schreef men. Gelet op de uitzonderlijke prestaties van Redo en de bijdrage die hij levert aan het op de kaart zetten van Gorinchem en het positief beïnvloeden van jong en oud wil het college na ampel beraad gehoor geven aan de oproep om een ‘standbeeld’ in een bijzondere vorm. 

Ruimte

Redo gaf aan dat hij zich zeer vereerd voelt door het initiatief. Een standbeeld vindt hij prachtig, maar gaf aan dat hij en zijn dansgroep BreakSquad vooral behoefte hadden aan een ruimte. Een ruimte om in te oefenen, er te ontmoeten en zijn verhaal uit te dragen. 

Waardering

De groep BreakSquad, waar Redo artistiek leider van is, heeft onvoldoende financiële middelen om zelf ruimte te huren. BreakSquad helpt jongeren bij het ontdekken van hun talenten via dans, beweging en muziek. Redo is bereid workshops en andere activiteiten in te zetten voor het bijdragen aan behalen van doelen die vanuit sociaal cultureel werk of onderwijsachterstanden gesteld zijn. Op deze manier compenseren zij de volledige huur in de vorm van hun tegenprestaties. De vastgoedeigenaar levert ook een aanzienlijke bijdrage door een lager maatschappelijk huurtarief te hanteren. 

foto: Mirjam de Swart

Standbeeld No excuses, no limits

Het standbeeld voor Redouan kreeg de vorm van een lichtsculptuur in de Botersteeg. Hierin prijkt sinds vandaag de tekst ‘No excuses, no limits’. Dit kunstwerk zal de toegang markeren van een ‘walk of fame’ die in de toekomst ook ruimte zal bieden om andere Gorcumers die uitzonderlijke prestaties neerzetten te eren. De locatie bevindt zich naast de tijdelijke jongerenruimte in de Botersteeg en gaat zo zichtbaar bijdragen aan levendigheid en dynamiek op die plek en daarmee aan een bruisende binnenstad. Ro van Doesburg: ”Redo kan met zijn unieke verhaal en zijn authentieke aanpak als geen ander anderen inspireren en motiveren. Gorinchem is geweldig trots op hem.” Wethouder Ro van Doesburg: “Redo is een bekende Gorcumse danser die de top van de danswereld heeft bereikt. In 2019 heeft hij de prestigieuze dansprijs ‘de Zwaan’ voor de meest indrukwekkende dansprestatie ontvangen. Met zijn lijfspreuk ‘No excuses, no limits‘ vertelt Redo zijn verhaal en hoe hij van jongs af aan heeft moeten knokken om tot de top van de danswereld te komen. Voor veel jongeren in Gorinchem en ver daarbuiten is Redo een voorbeeld”.

foto: Mirjam de Swart
foto: Mirjam de Swart – Redo bekijkt de neonverlichting met zijn lijfspreuk die vanaf nu boven de ingang van de Passage prijkt
foto: Mirjam de Swart

Lees meer: Redouan Ait Chitt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau
Lees meer: Gedeelde eerste plaats voor Redouan Ait Chitt (Redo)

anker