Burgemeester Reinie Melissant-Briene heeft vandaag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Redouan Ait Chitt. De uitreiking vond plaats na de feestelijke onthulling van zijn lichtmonument in de passage. Dit gebeurde tijdens de opening van Studio Breaksquad. Het opspelden van het lintje liet de burgemeester dit keer over aan de moeder van de gedecoreerde in verband met de coronamaatregelen.

Burgemeester Melissant reikte de Koninklijke Onderscheiding uit aan Redouan Ait Chitt omdat Redouan de afgelopen jaren meerdere bijzondere (dans)prestaties heeft geleverd. Daarnaast heeft hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd om te gaan (break)dansen.De 31 jarige Redouan, woonachtig in Gorinchem, is professioneel danser en publiek spreker en werkzaam als zzp’er in de dans- en cultuursector.

foto: Ro van Doesburg

Hij staat aan de top van de internationale breakdancescene. Gesteld wordt dat hij met zijn energie en motiveringskracht een waar inspirator is voor de gehele dans- en cultuursector. Hij traint al vijftien jaar lang, wat ooit begon met een simpele training van anderhalf uur in de week groeide uit naar een dagelijkse bezigheid om beter te worden en te ontwikkelen. Tot op heden traint hij nog altijd vijf tot zes dagen in de week voor perfectie en voor het behalen van zijn doelen. 

Koninklijke show

Redouan was van 2013 tot 2018 eigenaar van dansschool ROOTS Dance Studio in Gorinchem. En sinds 2013 professioneel danser. Bij het afscheidsconcert van voormalig Koningin Beatrix in 2014 mocht Redouan zijn solo-show neerzetten, waarna hij vervolgens in gesprek mocht met de toenmalige Koningin en de toenmalige kroonprins. Beiden waren erg onder de indruk van zijn prestaties, zijn show en zijn positieve instelling rondom zijn passie en het gehele leven. Dit afscheidsconcert vond plaats in Ahoy. 

Gemeente Gorinchem – Decorandus de heer Redouan Ait Chitt na opspelden lintje door moeder.

Redouan wint dansprijs

Op persoonlijke titel wist Redouan in oktober 2019 met de show ‘REDO’ de meest gewaardeerde en prestigieuze Nederlandse dansprijs te winnen, namelijk De Zwaan. Deze show is volledig gebaseerd op zijn leven en is zowel nationaal als internationaal uitgevoerd. Met zijn show wist hij vele mensen te raken en te inspireren. Hiermee is hij de eerste autodidactische breakdancer die een dergelijke prijs wint. De heer Redouan Ait Chitt ontplooit de volgende nevenfuncties:

  • Lid van de Ill-Abilities Crew, sinds het jaar 2010. Dit is een internationale dansgroep bestaande uit professionele breakdansers die allen een lichamelijke beperking hebben. Met elkaar verzorgen zij wereldwijd diverse shows en workshops waarmee zij velen weten te inspireren. Het motto waar ze voor leven en voor staan is dan ook ”No Excuses, no limits”.
  • Sinds 2013 is Redouan dansdocent bij Stichting BreakSquad. Deze stichting zet zich in om breakdancers te ondersteunen in hun weg naar de wereldtop. En hij houdt zich tegelijkertijd bezig met het inspireren en motiveren van mensen om sterk, positief en gepassioneerd in het leven te staan. Zij geven workshops en lessen aan jongeren. Naast het dansen krijgen zij mee dat hard werken en een positieve levenshouding tot mooie dingen kan leiden. Daarnaast verzorgt deze stichting jaarlijks een aantal shows ten behoeve van in totaal 1.000 goede doelen.
  • Redouan was in 2014 deelnemer van het tv-programma ‘Everybody Dance Now’. Hij wist de tweede plaats te bemachtigen en heeft ook daar Nederland op zijn kop gezet met zijn ongelofelijke danskracht en shows.
  • Het Gorcumse danstalent is ‘Famous Friend’ bij de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (sinds 2014). Ambassadeur van het Holland Dance Festival (sinds 2015). Ook is Redouan ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur (sinds 2018).
  • Redouan is al geruime tijd Motivational speaker. Zo was hij onder andere een van de sprekers bij ‘TED TALK’ in 2016 te Warwick (Engeland).
  • Verder werd hij in 2018 gevraagd om te komen spreken en dansen tijdens de Young lmpact 2018 in Ahoy Rotterdam om aldaar 10.000 jongeren te inspireren en motiveren.
  • Deze week werd bekend dat Redouan de nummer 1 positie van de community top 100 heeft bereikt (voorheen kleurrijke top 100).

Burgemeester Reinie Melissant: ”De heer Redouan Ait Chitt is een voorbeeld voor velen. Iedereen die Redouan kent, zal bevestigen dat hij deze onderscheiding en bijbehorende titel Officier in de Orde van Oranje Nassau zeer terecht ontvangt.”

Lees ook: Gedeelde eerste plaats voor Redouan Ait Chitt (Redo)

anker