De rijksoverheid heeft de komende periode benoemd tot de periode ‘Aandacht voor elkaar’. Een periode waarin we extra stilstaan bij anderen. Bij elkaars verdriet, bij afscheid, bij rouw. Want dat corona verdriet en teleurstellingen met zich meebrengt, hebben velen van ons al ervaren. Van kleine teleurstellingen tot zeer grote consequenties. Ik leef mee met iedereen die hier verdriet van heeft.

Allereerst natuurlijk het verdriet om het verlies van dierbaren. Om ernstige ziekte van u of uw dierbaren. Niet alleen het virus zelf, ook de regels om het virus te bestrijden, brengen verdriet en teleurstellingen met zich mee. Ondernemers, organisaties en u als inwoner moeten telkens weer de nieuwe regels in de praktijk brengen. Sommigen zien hun omzet dalen, anderen verliezen hun bedrijf of baan. En de activiteiten die ons leven leuk maken, kunnen vaak niet doorgaan. Zoals een huwelijksfeest of diploma-uitreiking.

Help elkaar door deze moeilijke tijd

Toch roep ik u op om de coronaregels te blijven naleven. De regels zijn niet leuk, maar wel noodzakelijk. Realiseert u zich waarvoor u dat benauwde mondkapje draagt, waarvoor u thuiswerkt, waarvoor u afstand houdt. U doet dat voor uzelf! Want zo zorgen we dat er voldoende personeel in de zorg is om ons en onze dierbaren beter te maken. Hoe eerder we het virus onder controle hebben, hoe eerder we weer ons oude leventje kunnen oppakken.

Laten we elkaar door deze moeilijke tijd heen helpen. Hoe? Door aandacht te hebben voor de mensen om u heen. Voor mensen die u wel of (nog) niet kent. Ik zie in Gorinchem dat de coronacrisis mooie dingen bij mensen losmaakt. Allerlei hartverwarmende acties heb ik de afgelopen maanden voorbij zien komen. Acties waarin je voelt dat mensen aandacht hebben voor elkaar. Laten we hiermee doorgaan. Alleen samen komen we door deze crisis heen!

Uw burgemeester,

Reinie Melissant-Briene