Buitensportverenigingen in Gorinchem die velden huren van de gemeente krijgen de komende 3 maanden uitstel van betaling van de huurlasten. Dat heeft het college van B en W gisteren besloten. Eerder dit jaar kwamen het kabinet en de gemeente al met een compensatieregeling voor de sportverenigingen nadat de verenigingen de deuren moesten sluiten door de coronamaatregelen.

Maatschappelijke rol sportvereniging is vooral in coronatijd groot

Door de nieuwe coronamaatregelen moeten sportverenigingen sinds 29 september opnieuw de kantine sluiten en mag er geen publiek aanwezig zijn. Voor veel verenigingen hebben de coronamaatregelen een grote impact. Ze missen inkomsten en de maatschappelijke rol die verenigingen hebben in de stad is groot.

Vrijwilligers van verenigingen werken al maanden hard

Joost van der Geest, wethouder Sport: “Verenigingen werken al maanden hard met vrijwilligers om met alle maatregelen het verenigingsleven door te laten gaan. Sporten is juist nu ontzettend belangrijk. Daarom willen we ondersteuning bieden en de eerste financiële zorgen wegnemen. Ook werken we nog meer samen metalle sportverenigingen in de stad om met elkaar corona onder controle te krijgen en veilig te kunnen sporten.”

Compensatie

Eerder heeft het Rijk al de huur voor de maanden maart, april en mei gecompenseerd. Aanvullend deed het college dat voor de maand juni. Het uitstel van betaling geldt in ieder geval voor de maanden oktober, november en december 2020. Afhankelijk van het verloop van het virus en eventuele regelingen van het Rijk wordt daarna bekeken wat nodig is.

PixaBay

anker