Vanaf maandag 12 oktober schaalt het Beatrixziekenhuis een deel van de planbare, reguliere zorg af. De Lingepolikliniek in Leerdam is vanaf maandag 12 oktober gesloten. Bloed prikken op deze locatie blijft wel mogelijk.

Op deze manier wordt capaciteit vrijgemaakt voor de zorg voor patiënten besmet met het coronavirus. Dit betekent dat sommige geplande afspraken, operaties en ingrepen niet doorgaan. Patiënten worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Alle ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland hebben opdracht gekregen om het aantal bedden voor patiënten met corona te verhogen. Op deze manier is er meer plek voor patiënten met corona en is het mogelijk patiënten te verplaatsen vanuit andere ziekenhuizen.

Om zorg voor deze patiënten te garanderen, is het nodig een deel van de ingeplande, reguliere zorg af te zeggen. Alleen planbare zorg wordt afgezegd en dit gebeurt alleen wanneer dit geen gezondheidsrisico voor de patiënt met zich meebrengt. Alle patiënten van wie de afspraak wordt afgezegd, worden telefonisch geïnformeerd.