De uitslag van de fotowedstrijd van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie is bekend. Uiteindelijk voldeden er 88 foto’s aan de gestelde voorwaarden. Er deden dit jaar 42 mensen mee aan onze fotowedstrijd.

De jury heeft zich gebogen over de foto’s en is tot de volgende Top 3 gekomen.

Loevestein

Nummer 1: Hoogwater nabij Slot Loevestein van Frans van Ooijen
argumentatie jurylid Sjaak Loef: Wat mij betreft beeldt deze foto het beste uit waar de Oude Hollandse Waterlinie voor staat. Water en verzonken land met een hek wat nog boven water te zien is.

Vesting Naarden

Nummer 2: Een verliefd stelletje in een bootje bij Vesting Naarden van Cor Boers
argumentatie jurylid Jeroen van Noort: Een mooie foto met veel interactie en het verhaal achter het mooie plaatje. De omgeving lijkt de achtergrond voor een film. De interactie tussen de mensen in het bootje (handen op wangen) maakt dat de foto meer is dan ‘mensen varen in een bootje’. De omgeving en activiteit zijn bijzaak; het gaat om dat moment samen.

Gedeelde nummer 3: Kasteel Woerden van Ria de Wit en Muiderslot in de ochtendmist van Hans van der Steen.
argumentatie bij de foto van Ria de Wit van jurylid Joke Pelser: De weerspiegeling in het water, de hoek van waaruit de foto genomen is, de rust die hij uitstraalt, er is veel te zien, de gracht eromheen, het fraaie gebouw in het water. 
argumentatie bij de foto van Hans van der Steen door jurylid Rayza Alphenaar: De foto geeft een mysterieus gevoel, alsof je terug in de tijd bent gegaan.

Er waren veel mooie foto’s bij, het was dan ook een moeilijke taak voor de jury om een top 3 samen te stellen. Toch denk ik dat ze goed zijn geslaagd daarin.

fotocollage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.