Rivas volgt de landelijke richtlijnen en daarom is het vanaf nu op al hun locaties verplicht om een niet-medisch mondneusmasker te dragen. Dat geldt voor alle bezoekers van woonlocaties, revalidatie en herstellocaties en bezoekers en patiënten van het Beatrixziekenhuis.

Neem zelf je mondkapje mee.

Zo gebruik je het mondkapje veilig:· Gebruik alleen niet-medische mondkapjes· Raak het mondkapje alleen met schone handen aan· Pak het mondkapje alleen vast bij de elastieken· Zorg dat je neus, mond en kin bedekt zijn· Houd het mondkapje zoveel mogelijk op.

Ook onze medewerkers dragen voortaan een mondneusmasker, of een faceshield: dat is een doorzichtig scherm dat voor het gezicht wordt gedragen. Houd elkaar veilig, zorg voor elkaar en help ons mee om onze bewoners, cliënten, patiënten en medewerkers veilig te houden.

  • Voor en na het opzetten: eerst goed je handen wassen (20 seconden, met water en zeep).
  • Als je je mondkapje opzet: alleen de elastiekjes aanraken (niet het papier).
  • Je mond, neus en kin moeten goed bedekt zijn.
  • Heb je hem op? Raak je kapje dan niet meer aan.
  • Draag je kapje niet langer dan drie uur. Gebruik daarna een ander.
  • Je kapje afdoen? Pak het weer bij de elastiekjes. Raak het midden van je kapje niet aan als je hem afdoet.
  • Heb je een papieren mondkapje gebruikt? Die kan je maar één keer dragen. Vuile kapjes gooi je weg bij het restafval (dus niet in de groenbak of bij het oud papier)
  • Heb je een mondkapje van stof gebruikt? Ook dat mag maar één keer. Daarna moet je hem wassen. Doe dat op 60 graden op een volledig wasprogramma. Was alleen met wasmiddel, doe er geen wasverzachter bij. Als je je mondkapje in de wasmachine hebt gestopt, moet je daarna weer je handen wassen.
  • Bewaar je vuile en je schone mondkapjes in twee aparte plastic zakjes. Sluit de zakjes goed af. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.