Loevestein is 662 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. Gewapend met verhalen en fakkels nemen de Loevestein gidsen je deze herfstvakantie (van 10 t/m 25 oktober) mee in het thema ’75 jaar of al 400 jaar vrijheid’. Er wordt stil gestaan bij 75 jaar vrijheid en het 75-jarige bestaan van de VN. Wat heeft dat nu met Loevestein te maken denk je, waarom al 400 jaar en wat valt er te vieren? Nou, heel veel. Kom luisteren en ontdekken.

Op Slot Loevestein gaf de Gelderse commissaris van Koning, John Berends, zaterdag 17 oktober het startsein van de viering van 75 Verenigde Naties. Speciaal vanwege de viering werd het eeuwenoude slot in VN blauw uitgelicht

Naast onze verhalen doen we dat met een extra symbool deze herfstvakantie: vuur. De brandende fakkel is ook een symbool het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Want we vieren dit jaar ook 75 jaar vrijheid. 75 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. We symboliseren hiermee het doorgeven van de geschiedenis, de warmte die de boodschap kan geven, het herdenken van de geschiedenis en het vieren van de vrijheid die we vandaag de dag kennen. De gidsen vertellen dagelijks twee keer buiten bij de Voorburcht; om 11:30 en 15:00 uur. Na het verhaal is er voor de allerkleinsten een kleurplaat, de oudere kinderen krijgen een doe-opdracht mee.

Je kunt deze vakantie (zonder meerprijs) onze nieuwe tentoonstelling Cultuur onder vuur bezoeken. Hierin zie je ook dat het behouden van erfgoed en geschiedenis zeer belangrijk is.

Dutch-Droneflights maakte ook prachtige foto’s van het slot in een andere verlichting. Dutch-Droneflights maakt Aerial video & photography beelden in 4k ultra HD of 1080 fullHD. Uw Bedrijf anders in Beeld?. Uw evenement vastgelegd vanuit een ander perspectief? Dan bent u bij hun aan het goede adres.

foto: Dutch-Droneflightshttp://www.dutch-droneflights.nl/
foto: Dutch-Droneflightshttp://www.dutch-droneflights.nl/

Delen