Financieel misbruik is de meest voorkomende vorm van ouderenmishandeling. Ruim 30.000 ouderen in Nederland zijn jaarlijks slachtoffer. Bijvoorbeeld doordat iemand bij het boodschappen doen ook de eigen boodschappen afrekent met de bankpas van de oudere of eigendommen meeneemt.

Herken de signalen van financieel misbruik

Om financieel misbruik te voorkomen is het belangrijk dat ouderen hun financiële zaken goed regelen en onafhankelijk blijven. De campagne ‘Financieel misbruik van ouderen stoppen we alleen samen’ van Veilig Thuis moet daarbij gaan helpen. Niet alleen door financiële uitbuiting van ouderen onder de aandacht te brengen, maar ook door te helpen signalen te herkennen en de drempel om hulp te zoeken te verlagen.

Veilig Thuis ZHZ brengt met tv-interviews bij RTV Dordrecht verschillende aspecten van financieel misbruik van ouderen onder de aandacht. De interviews worden uitgezonden op zondag 8 november, 15 november, 22 november en 29 november om 18.00 uur en zijn daarna ook te zien op YouTube.

Veilig Thuis

Veilig Thuis is hét aanspreekpunt als het gaat om financieel misbruik van ouderen. Het biedt ondersteuning en advies aan iedereen die te maken heeft met ouderenmishandeling, maar ook met huiselijk geweld en kindermishandeling. Kijk voor meer informatie op veiligthuiszuidhollandzuid.nl.

Delen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.