Op woensdag 25 november is er weer een online meezingsessie. Deze sessies worden al vanaf maart georganiseerd door Helga Buitelaar van Zangwerkplaats Gorinchem. Samen met haar familie zingt ze wereldmuziekjes, canons, energizers, inzingers en korte liederen vanuit huistheater Het Zevende Huis. Aanmelden kan via: info@hhmusica.nl

Koorzangers zijn deze week in het nieuws omdat ze weer niet meer mogen zingen met elkaar. Dit ondanks alle maatregelen die er getroffen zijn in en rond de oefenruimtes. Koren werken met uitgebreide de protocollen, vaak in kleinere groepen en een kortere repetitietijd.

Dat leverde de ook wat op: de besmettingcijfers zijn uiterst laag. Toch heeft de regering besloten dat er tot onbepaalde tijd niet live gezongen mag worden. Ook de jeugd moet nu stoppen met zingen. Kinderen tot en met 13 jaar mogen wel zingen. Er is geschokt gereageerd door Korennetwerk Nederland die het: een “achteloos zangverbod “noemt.

eigen foto
Delen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.