Tekst en foto’s © Hulpdiensten Gorinchem

De brandweer heeft woensdag 6 januari 2021 onderzoek gedaan naar een melding van een gaslucht in Arkel. Omstreeks 15.10 uur werd in de omgeving van de Bazuinstraat een vreemde lucht waargenomen.

De brandweer van Arkel kwam met spoed ter plaatse en ging op onderzoek uit. Ook netbeheerder Stedin kwam met verschillende medewerkers ter plaatse.Al snel werd duidelijk dat de lucht vermoedelijk uit het riool kwam.

Brandweerlieden hebben met water het riool doorgespoeld om zo de lucht te laten verminderen. Korte tijd later vonden medewerkers van Stedin verderop in de straat een gaslekkage. De situatie is veiliggesteld en Stedin zal de lekkage verhelpen.

Terwijl de brandweer aan het werk was werden zij aangesproken door een buurtbewoner. Deze meldde dat in haar woning een brandlucht hing. De brandweer ging op onderzoek uit en trof een stekkerdoos aan die te warm was geworden en daardoor een brandlucht veroorzaakte. Ook dit incident werd veiliggesteld waarna de brandweerlieden omstreeks 17.30 konden terugkeren naar de kazerne.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider
Delen