Holland Immo Group heeft woongebouw Dalemse Veste met 84 appartementen voor 55-plussers aan de Kruithoorn in Gorinchem gekocht voor een van haar beleggingsfondsen. In januari 2021 is de bouw gestart en naar verwachting wordt het woongebouw medio 2022 in gebruik genomen.

Dalemse Veste is een onderdeel van de nieuwe woonwijk Hoog Dalem en is een initiatief van Heijmans Vastgoed en gebiedsontwikkelaar AM. De bouw is in handen van Hoog Dalem V.O.F., een bouwcombinatie van Heijmans Woningbouw en BAM Wonen.

Dalemse Veste is een unieke woonlocatie in een parkachtige setting met gemeenschappelijke ruimten, tuin en terras waar senioren elkaar kunnen ontmoeten. Er wordt een uitgebreid pallet van services en zorg aangeboden door Long at Home, de service- en zorgaanbieder. Ieder appartement beschikt over een parkeerplaats in de inpandige parkeergarage en er is een ruime stalling voor fietsen en elektrische voertuigen.

Het woongebouw is een ontwerp van Houben Architectuur en heeft een totaal gebruiksoppervlakte van circa 6.832 m², verdeeld over drie gebouwdelen en vier verdiepingen. De appartementen variëren qua grootte van 77 m² tot 82 m² en beschikken over een efficiënte indeling met royale raampartijen en nagenoeg alle appartementen beschikken over een balkon.

Dalemse Veste ligt in de wijk Hoog Dalem, nabij het winkelcentrum Hoog Dalem. De wijk wordt ontwikkeld door Heijmans Vastgoed en gebiedsontwikkelaar AM. Deze meest recente uitbreiding van Gorinchem is volop in ontwikkeling en voor een groot deel gerealiseerd. Tussen de groene landschappen en wateren is er een ruim woningaanbod dat veelal in het hogere koopsegment valt. In de periode 2021-2022 wordt naast het woongebouw een eerstelijnszorgcentrum gerealiseerd. Het winkelcentrum Hoog Dalem is integraal onderdeel van de ontwikkeling.

Manfred Kühl, CEO van Holland Immo Group: “Wij zijn erg trots dat we deze spraakmakende residentiële ontwikkeling hebben kunnen verwerven voor een van onze zorgwoningfondsen.”

Boudewijn van Gorp, senior ontwikkelaar van Heijmans, namens de samenwerkende partners: “AM en Heijmans zijn al sinds 2008 nauw betrokken als ontwikkel- en bouwpartner bij Hoog Dalem. Dit woongebouw is een prachtige volgende stap in de totstandkoming van de wijk.”

Hélène Houben van houben architectuur: “Ik heb met veel plezier het ontwerp gemaakt voor een fijn en veilig thuis voor senioren: leven tussen stad en landschap, de regie in eigen hand, maar ook gezelligheid en alle zorg en aandacht in de buurt. Een woonbeleving die verder gaat dan de voordeur!”

Anja van den Borne, CEO van Long at Home: “De vraag naar geschikte woningen voor senioren neemt sterk toe. Met onze organisatie zorgen we voor een fijne leefomgeving met ruimte om te ontmoeten. Naar behoefte wordt zorg en ondersteuning aangeboden. Senioren kunnen daardoor langer thuis blijven wonen.”

Delen