Na een spannende en voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd bleef GJS voor de derde achtereenvolgende wedstrijd zonder nederlaag en behaalde, na een 2-0 achterstand, zeer verdiend een punt bij Arkel. Door dit resultaat is GJS niet langer hekkensluiter.

Arkel begon heel sterk en al in de derde minuut strafte Robin Vogel zwak verdedigen bij GJS af en scoorde 1-0. Een paar minuten later ging IJsbrand van Eldik vanaf rechts vrij op het doel van GJS af, maar hij schoot te gehaast waardoor Bart van Schaften uitlopend knap kon redden. Na een kleine twintig minuut en ontworstelde GJS zich aan de druk van Arkel en ging zelf meer in de aanval.

Sjors Hendriks werd net buiten het strafschopgebied in de rug geduwd, maar de vrije trap leverde niets op. In de 35e minuut stond Nordin el Hassani aan het eind van een mooie vanuit de achterhoede opgebouwde aanval, maar hij schoot tegen de paal. Ruststand 0-0.

Na de rust was het opnieuw Arkel dat snel scoorde. In de 55e minuut pikte de thuisclub de bal op het middenveld op na een slechte pass van GJS en Corné van Horik bracht de stand op 2-0. Vijf minuten later ging invaller Youri Bos in het strafschopgebied onderuit, maar de jonge scheidsrechter Niels Felix stond er bovenop en liet doorspelen. Even later ging Youri Bos opnieuw onderuit, nu na een overtreding van Dylan Verschoor. Deze keer ging de bal wel op de stip en Youri Bos zelf benutte de strafschop onberispelijk.

GJS ging op jacht naar de gelijkmaker en vijf minuten later rondde Sjors Hendriks en mooie aanval keurig af. Hierna kregen beide teams nog mogelijkheden op de winnende treffer, maar de beste kans was nog voor GJS in de extra tijd. Uit een scherpe voorzet van Julien Dorrepaal leek Ruud Bos bij de tweede paal de bal met een volley te kunnen inschieten, maar hij kon er net niet goed bij. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een voor beide partijen verdiend gelijkspel.

Komende zaterdag ontvangt GJS om drie uur Heukelum, de oude club van trainer Marco Verbeek.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider