Van de inmiddels vijf verdachten van mishandeling zijn er twee op vrije voeten gesteld. Een jongen van 15 jaar en een van 16 jaar. Zij blijven wel verdachte in het onderzoek en hebben een contactverbod met betrekking tot de medeverdachten.

De 3 verdachten die vast blijven zitten op verdenking van het hebben van het grootste aandeel bij de openlijke geweldplegingen. Twee van hen worden verdacht van poging doodslagen en een van het bedreigen met een mes van een leeftijdsgenoot.

Volgens politie en O.M. worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

Radiostilte

De gemeente heeft voor voorlopige radiostilte gekozen over de geweldplegingen. In overleg met familie en slachtoffers wil men rust creëren en niet communiceren over de mishandelingen. Men laat nu eerst de politie hun werk doen.

Daarna gaat men in een openbare vergadering in gesprek met elkaar en gaat men in op de gevolgen van de mishandeling voor de gemeente.