Dinsdagavond hebben eerstejaars studenten van de sector Gezondheidszorg & Welzijn van het Da Vinci College een danstheater-voorstelling opgevoerd. Hoewel de spanning tijdens de generale repetitie voelbaar was, was er op het moment suprême absolute concentratie met als resultaat een mooie uitvoering.   

De show heette “Alles is Theater” en ging over verschillende theatervormen: Griekse tragedie, commedia dell’arte, absurdistisch theater, opera, politiek theater, musical, volkstheater en revue. In drie uur tijd werden de studenten klaargestoomd voor de show.

De dans over commedia dell’arte (Marlies de Jongh)

Behalve dat studenten op deze manier met verschillende theatervormen in aanraking kwamen, maakten ze ook kennis met alle facetten van het maken van een voorstelling en leerden ze presenteren. Stefan, student van de opleiding Onderwijsassistent, vertelde: “Dansen is niet helemaal mijn ding, maar samen aan een mooie voorstelling werken is leuk! Je komt dankzij dit project uit je comfortzone. Je krijgt respect voor elkaar en bent samen trots op het eindresultaat”. Joanda Eilander, docent, hoopt op wat meer zelfvertrouwen bij de student: “Als je durft te dansen op het toneel, dan verleg je je grenzen, je bent even weg van de gebaande paden. Ik hoop dat ze aan het einde van de avond trots zijn en met een glimlach terugkijken op deze voorstelling”

De regisseur van “Alles is theater” is dramadocent en oud danser van het Scapino Ballet Gerrit Oldenburg. Hij werd ondersteund door dansdocenten van Projects Unlimited. Deze professionals wisten de studenten te motiveren en te helpen een persoonlijke grens te overschrijden om op het toneel samen tot een mooie uitvoering te komen.