In de afgelopen weken zijn docenten van vmbo school de Windroos in Gorinchem opgeleid om examens af te nemen in Adobe programma’s. Hiermee is de school een officieel Authorized Testing Center geworden.

Leerlingen die het vak Media & vormgeving volgen, kunnen nu hun ACA halen. ACA staat voor Adobe Certified Associate. Dit is een door de industrie erkend certificaat dat je bekwaamheid aantoont in Adobe-gereedschappen voor digitale communicatie. Door een certificaat te halen onderscheiden leerlingen zich, verhogen ze hun zelfvertrouwen en breiden ze hun carrièrekansen uit.

NK 

Zoals het er nu naar uitziet zal er ook een Windroos leerling naar de NK Adobe 2020 gaan. Dit zou dan de eerste vmbo leerling zijn, die hier ooit aan meedoet. Tijdens dit evenement gaan talentvolle studenten met een grafische opleiding de strijd met elkaar aan. Tijdens de competitie worden de vaardigheden van de student in Adobe Photoshop getest.

Een paar jaar geleden is de Windroos gestart met een Media & vormgeving programma. Hierin kunnen talentvolle creatieve leerlingen breed kennis maken met de wereld van media, design en technologie. Een mooie voorbereiding op creatieve opleidingen in het mbo. Nu de Windroos een officieel Adobe Testing Center is geworden, kan het leerlingen ook echt iets extra bieden: een officieel erkend Adobe certificaat.