Het bloed begint al sneller te stromen bij de CarnavalsBlieken. Aan de carnavalskleding wordt de laatste hand gelegd en de laatste streken verf belandt op de carnavalswagens.

Zaterdag 15 februari beleven we de eerste officiële feestelijkheden. In PUB 10 Music & Sportsbar aan de Kortendijk 8 in Gorinchem ontvangt wethouder Ro van Doesburg het eerste exemplaar van de carnavalskrant “Ut Galmgat”.

Een week later (22 febr,) is het helemaal raak. Bliekenstad zal weer veel bezoekers trekken voor de jaarlijkse optocht met het thema “We maken er een punt van”. Om 13.11 uur vertrekt de stoet vanaf de Schelluinsestraat. Na een rondrit door de stad verwacht men rond 14.30/15.11 uur de stoet op de Grote Markt voor het Defilé. De Nieuwe Doelen (De Vijfzinnen) geeft weer onderdak aan het Carnavalsgebeuren en is zaterdag vanaf 14.11 uur open.

Video: Gorkums Nieuws – GP-TV

De route van de optocht volgt hierna. Probeer als het even kan de stad zaterdagmiddag met de auto te vermijden.

Start: Schelluinsestraat – Stadhuisplein – Lange brug – Korte brug – Westwagenstraat – Gasthuisstraat – Arkelstraat – Walstraat – Kortendijk – Langendijk – Eind – Tolsteeg – Molenstraat – Grote Markt (defilé) – Arkelstraat.

google maps

Carnaval

Daarna gaat het feest nog verder tot en met dinsdag. Het programma staat hieronder.