(verslag: Ronald Tukker)

SVW zorgde vanavond voor een enorme stunt door de trotse koploper van de Hoofdklasse, stadgenoot Unitas zo., met 1-0 te kloppen in de kwartfinale van de EM-Van der Wal Cup! Af en toe ging het met kunst- en vliegwerk en hadden de streepjes wat geluk (Unitas raakte maar liefst 4x de paal), maar uiteindelijk troefde de thuisclub de roodbroeken af met veel passie en een tomeloze inzet van het hele team. SVW toonde van de 1e tot en met de 97e minuut de absolute wil om te winnen en werd hiervoor beloond met de luid bejubelde zege. Unitas heeft misschien de betere spelers, maar SVW heeft het beste team van Gorinchem.

In de 5e minuut ontsnapte SVW aan een achterstand, toen Daniel Alexander de bal op de paal schoot na een snelle aanval over de linkerflank. SVW had in de beginfase wat moeite met het hoge baltempo van de Hoofdklasser, maar wende daar snel aan. De thuisclub zat de Unitassers fel op de huid en stond verdedigend goed en compact. Doelkansen waren in de eerste helft spaarzaam aan beide kanten.

Na rust kon SVW-doelman Angelo Perini direct aan de bak. Een scherp indraaiende bal werd alert tot hoekschop verwerkt door de sterk keepende doelman. Twee minuten later bracht de paal redding voor SVW. In de 59e minuut leek de thuisclub de problemen over zichzelf af te roepen, toen Adem Kahraman plots een rode kaart kreeg voorgehouden wegens aanmerkingen op de leiding. Unitas werd sterker en SVW moest nog verder achteruit. In de 71e minuut joeg Jay-Jay Meierdres de bal in zeer kansrijke positie van dichtbij hoog over het doel. In de 76e minuut werd de wedstrijd op zijn kop gezet en bekroonde het tiental van SVW een prima wedstrijd tegen de vooraf veel sterker geachte tegenstander. Na een sterke actie van Gino Dix kon Hicham Farhou met de bal aan de voet op het doel af. De behendige SVW-er schoot de bal onder de vallende doelman door, 1-0! Unitas drong hierna nog verder aan, op zoek naar een doelpunt. In de 83e minuut schoot Ansu Camara van dichtbij op doel, maar SVW hield stand en de bal van Camara verdween over het doel. In de 88e minuut leek de gelijkmaker te vallen, maar miraculeus genoeg viel het doelpunt niet. Camara schoot op de paal en in de enorme scrimmage die daarop volgde raakte ook Daniel Alexander nog maar eens de paal. De streepjes trokken echter de 1-0 over de streep en zorgden hiermee voor een daverende stunt!

Aanstaande zaterdag speelt SVW een uitwedstrijd in Ameide. Dit duel staat onder voorbehoud van Corona-ontwikkelingen op de agenda. Als de wedstrijd doorgaat zal de aftrap bij Ameide – SVW om 15.00 uur zijn.

dinsdag 10 maart 2020
SVW – Unitas zo. 1-0 (0-0)
76. Hicham Farhou 1-0