De maatregelen om het coronavirus te bestrijden hebben grote gevolgen voor ons allemaal. Musea, openbare instellingen en horeca blijven voorlopig gesloten, evenementen zijn massaal geannuleerd. Samen met onze partners heeft Gorinchem Citymarketing de volgende besluiten genomen.

De VVV Gorinchem is vanaf vandaag gesloten, in ieder geval tot 6 april. Zodra de richtlijnen van het RIVM dat toelaten, zal de VVV weer open gaan. Het team van citymarketing werkt voorlopig thuis.  

De Algemene Ledenvergadering van de BIZ op 25 maart is uitgesteld. De voorlopige nieuwe datum is 13 mei 2020. Dit is uiteraard onder voorbehoud van de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus.

De opening van het toeristisch seizoen op 2 april is geannuleerd. Hier komt geen nieuwe datum voor.

Lente in Vesting Gorcum op 4 april gaat niet door. Er wordt overwogen om de zaterdag voor Moederdag (9 mei 2020) leuke activiteiten te organiseren. Ook dit plan is onder voorbehoud.Heb je nog vragen? Mail of bel de binnenstadmanager: nita@mooigorinchem.nl | 06-48085208.Ook als we je op een andere manier kunnen helpen.
Hulp voor ondernemers

Ondernemers worden bijzonder hard getroffen door deze maatregelen. Gelukkig sta je er niet alleen voor.Het IKG Gorinchem heeft i.s.m. de gemeente een forum voor alle ondernemers in Gorinchem geopend: het Corona forum Gorinchem. Hier kun je je acties, ervaringen en genomen maatregelen delen met elkaar.De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar je als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Check hier wat je mogelijkheden zijn.

Ten slotte wensen we je veel sterkte de komende tijd!