In het Beatrixziekenhuis in Gorinchem liggen momenteel twee patiënten die positief zijn getest op het coronavirus. Zij worden op een aparte afdeling verpleegd.  

Verder zijn ook vier medewerkers positief getest. Zij hebben dus het coronavirus. Zij zijn thuis. Alle patiënten met wie de medewerkers contact gehad hebben, zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. Ook de directe collega’s van deze medewerkers zijn geïnformeerd.

,,Hoewel we proberen zoveel mogelijk niet urgente afspraken af te zeggen om coronapatiënten op te vangen, is onze afdeling radiologie gewoon open. Mocht de afspraak op deze afdeling niet doorgaan, dan wordt u gebeld. Als u naar het ziekenhuis komt voor een onderzoek of behandeling mag u maximaal één begeleider meenemen,”meldt het ziekenhuis verder op haar website. Ook is de verlos- en kinderafdeling van het ziekenhuis gewoon open en er kan dus gewoon in het ziekenhuis bevallen worden.