Deze week overleed plotseling een van de oudere bewoners van appartementencomplex de Lindeborg. Zij overleed aan hersenbloeding, dus haar overlijden had niets te maken met het coronavirus. Waarom dan toch dit atikel.

De overledene woonde alleen en had geen kinderen. Wel een broer die zij wekelijks bezocht. Het meest contact vond zij wel met een aantal medebewoners van de Lindeborg waar zij dagelijks mee koffie dronk en meer gezelligheid, zoals gymnastiek, rummycub, hobby, ed. had beleefd. Deze groep kan haar uitvaart niet bijwonen, maar wilde haar overlijden niet zo voorbij laten gaan. Zij besloten om haar toch een waardig afscheid te geven.

Zondagmorgen kwam men bij voor haar woning elkaar in de tuin van het complex. Met inachtneming van de “het afstand houden” werd bij haar woning in stilte aan haar gedacht, een gedicht van Toon Hermans voorgelezen en werden er bloemen gelegd.

Een mooi gebaar van deze medebewoners om hun medeleven toch te kunnen uiten.

foto: Ginnie Hart