Vrijdagmorgen werden de bewoners van de appartementencomplex de Lindeborg verrast met muziek. Vanaf de vijver in de binnentuin klonk opeens vrolijke muziek.

Het eerst werd een verzoeknummer gespeeld en wel “Lang zal ze leven” voor een jarige dochter van een van de bewoners, verzorgd door het combo “Akkoord”.

Het combo Akkoord begon daarna met het officiële programma en zij speelden “Breng eens een zonnetje…”. Eigenlijk een overbodig lied want de zon scheen op haar best. Het was dus het combo zelf dat het zonnetje bracht. Toen de muziek in de woningen door begon te dringen kwamen er steeds meer bewoners naar buiten, zowel op de galerijen als de binnentuin zelf.

tekst gaat door onder foto

De muzikanten kregen zo ook meer eer van hun werk. Op facebook zagen we dat er door hun al op meer plaatsen was opgetreden. De sociale media en de kranten hadden daar meer malen aandacht aan besteed. Er was wel wat teleurstelling bij het combo, want de naam van hun bandje werd weinig of nooit genoemd. Voor ons niet zo verwonderlijk, want die stukjes worden meestal ingezonden door mensen die erbij waren, bijvoorbeeld personeel van het tehuis waar men optrad. Die luisteren dan wel naar de gezellige muziek, maar vergeten vaak wie deze maakt.

In de Lindeborg hadden zij wat dat betreft geluk. Op een van de balkons zat de fotograaf/redacteur van Gorkums Nieuws. In dit artikel maakt hij dit goed voor “Akkoord”.

Peter en Deanne spelen als accordeonisten bij het Arkels Visserskoor én bij “Akkoord”. Gerrit (basgitarist) & Joop (drummer) zijn muzikanten van het combo zij zijn onwijs blij dat zij dit met zijn vieren kunnen doen!

Zij brachten voor de bewoners een gezellig uurtje met hun accordeons, drum, gitaar en zang. Het publiek genoot er duidelijk van. Bedankt ‘Akkoord” dat jullie er waren en een lichtpuntje brachten in deze vervelende tijd.

Jullie deden dit gratis bedankt. Foto’s en video zijn voor jullie ook gratis.

https://youtu.be/dO6tf39wFIo

Blij met dit artikel en geweldige filmpje!Bedankt!https://www.nieuwsgorkum.nl/2020/04/24/combo-akkoord-met-optreden-bij-de-lindeborg/

Posted by Accordeon Akkoord – Live Muziek on Saturday, April 25, 2020