Schelluinen bestaat dit jaar 800 jaar. Om dit te vieren is een projectgroep van de vereniging het laatste jaar heel druk geweest met de organisatie van festiviteiten. Diverse activiteiten werden ondernomen.

Zo was er in januari een historische modeshow, presenteerden zij in februari enkele postzegels over Schelluinen 800. Ook vroegen ze bij diverse fondsen financiële bijdragen aan. Verder stonden er gastlessen bij de Schelluinse basisschool op de planning én de presentatie van twee boeken. De officiële feestweek zou in april plaatsvinden.

Door al deze festiviteiten is voorlopig een streep gekomen vanwege de uitbraak van het corona-virus. In overleg met het kernteam in Schelluinen is besloten om alles voorlopig uit te stellen.

Het boek is inmiddels uitgebracht en in de handel gekomen en en ontving de Molenlandse burgemeester T.C. Segers het eerste exemplaar.

Het historische jubileumboek telt ruim honderd pagina’s en is rijk geïllustreerd. Het is te bestellen via een mailtje naar boekschelluinen800@gmail.com of telefonisch via 0184-651577. Het boek kost 20 euro voor wie het per post toegezonden wil krijgen of 15 euro voor wie het liever afhaalt. Afhalen kan op afspraak in Schelluinen (Nolweg) of Giessenburg (Wilhelminalaan / Doetseweg). Leden van de geschiedkundige vereniging ontvangen één exemplaar gratis.