Blazers en inwoners opgelet! Speelt u een blaasinstrument? Speel dan 4 mei om 19.58 uur mee met de Taptoe vanuit uw open raam, balkon of tuin. Blazer Hans Bos begeleidt vanaf de kerktoren. Na de 2 minuten stilte om 20.00 uur is het tijd voor het Wilhelmus. Zingt u ook mee vanuit uw open raam, balkon of tuin? Samen met de rest van Nederland.

Het Taptoe-signaal is de muziek, gespeeld door blazers, die de twee minuten stilte inluidt bij de dodenherdenking. Bladmuziek voor de Taptoe is te vinden op de website 4en5mei.nl.

Dodenherdenking: film op GorkumTV

GorkumTV laat 4 mei vanaf 19.00 uur een film zien van het Gorcums 4 en 5 mei comité. In deze film houden de voorzitter van het 4 en 5 mei comité en de burgemeester van Gorinchem een toespraak. Ook ziet u kransleggingen en wordt een gedicht voorgedragen. De herdenkingsmomenten worden in de week voor 4 mei afzonderlijk gefilmd, zodat we kunnen voldoen aan de coronamaatregelen.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept bovendien op om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen.

Bevrijdingsdag

Ook op 5 mei zijn we dit jaar thuis. U kunt in de avond op televisie of online kijken naar het landelijke 5 mei-concert. Net als andere jaren wordt u opgeroepen om de gehele dag de vlag uit te hangen.

Meer informatie is te vinden op de website 4en5mei.nl