Verlenging Rabobank Lek en Merwede en de Gorinchemse hockeyclub Rapid delen een lange historie. Recent is deze verbintenis met vier jaar verlengd. ,,De verlenging, die in deze lastige periode niet vanzelfsprekend was geeft ons weer nieuwe energie. In dit geval letterlijk. Want met deze sponsoring staat verduurzaming van het complex, met als doel om op lange termijn financieel sterker te worden, voorop”, zegt Jeroen Coers, voorzitter van Rapid. 

Juist in deze bizarre tijd erg belangrijk voor hockeyclub Rapid. Ruim twee maanden geen sport kunnen beoefenen is een vreselijke ervaring, zowel voor de leden als voor de vereniging. De inkomstenderving van de jaarlijkse kantine-inkomsten is enorm. De gevolgen van het coronavirus hakken er echt in. De competitie ligt stil en de diverse toernooien zijn afgelast. ,,Het is geweldig dat er weer gehockeyd kan worden! Natuurlijk nemen we daarbij de hygiënemaatregelen van het RIVM in acht en gelden twee protocollen: het algemeen sportprotocol en het hockeyspecifieke protocol van de KNHB.”

foto’s: Rapid

Een deel van het sponsorbedrag wordt in de vorm van een bijdrage aan duurzame projecten uitgekeerd. Er wordt gekeken naar zonnepanelen, ledverlichting op veld 2 en de opvang van hemelwater, wat weer kan worden gebruikt om de watervelden te sproeien. Directievoorzitter Roelf Polman van Rabobank Lek en Merwede vult aan: ,,Deze vorm van sponsoring past in de maatschappelijke rol die de Rabobank vervult. Verenigingen helpen om op de lange termijn clubs zelfredzamer en toekomstbestendiger te maken.” 

Het bekrachtigen van het contract heeft voor deze keer online plaatsgevonden. ,,Uiteraard kijken wij er naar uit later dit jaar elkaar nog eens ‘live’ de hand te kunnen schudden!”, eindigt Filip Knoef van de sponsorcommissie, lachend.