Meskes meej ’n zaachte g, Ja wadde, ’t Heej geen haost…

De Brabantse zanger-liedjesschrijver Hein Augustijn combineert streektaal met muziek van over de hele wereld. Het resultaat is ‘BraboMundo’: een eigenzinnige en aanstekelijke mix van o.a. folk, pop, latin en reggae. Gewoon in het Brabants.

Hein Augustijn groeide op in de regio Hilvarenbeek. Al op vroege leeftijd kreeg hij een gitaar in de hand gedrukt en die heeft hij sindsdien niet meer losgelaten. Na de middelbare school in Tilburg begon Hein aan een muzikale zwerftocht. Hij studeerde in Utrecht, zag de wereld en speelde muziek uit alle windstreken: Europese folk, Zuid-Afrikaanse jazz & jive, Latijns-Amerikaanse muziek, ska & rocksteady en country & americana. Met zijn nieuwe album BraboMundo komt Hein weer thuis. Zijn muzikale omzwervingen zijn hoorbaar in de liedjes, maar het is ontegenzeggelijk muziek van eigen bodem.

Hein Augustijn is bekend van bands The Backbeat Collective, The Happy Notes Society en het Tilburgse Vandiekomsa (HKM-records). Hij bracht onder eigen naam eerder de cd’s Terug naar Tilburg (2012) en Niets voor mij (2016) uit. Op het album BraboMundo zijn gastbijdragen te vinden van onder andere Harry Hendriks (Gerard van Maasakkers), Izak Boom (Youp van ’t Hek, Vals Plat), Roel Spanjers (Normaal, JW Roy) en Roeland Uijtdewilligen (Green Lizard, Wè-nun Henk). Voor deze avond neemt hij alleen zijn bassist mee.

De livestream wordt uitgezonden vanaf de pagina van Het Zevende Huis en begint om 20.00 uur.