In juni start het inspecteren en reinigen van het riool in verschillende wijken en in industriegebied. Het kan zijn dat daarom in die buurt het verkeer korte tijd omgeleid moet worden. Ook kunt u een rioollucht ruiken.

Avelingen West

Van 15 juni tot en met 19 juni is in Avelingen West, Schelluinsestraat en Linge 2 de reiniging en inspectie van het hoofdriool en hemelwaterriool.

Laag Dalem

Van 22 juni tot en met 3 juli is de reiniging van de hemelwaterleidingen in Laag Dalem. Het gaat om het gedeelte tussen de Lingsesdijk, van Beethovenstraat, Bachlaan en de Componistenstraat en het gedeelte tussen de Bachlaan, Van Andelspruitlaan, Nienke van Hichtumpad en de Cissy van Marxveldstraat.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Het is helaas niet precies per straat aan te geven wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Het weer en de staat van het riool bepalen dit namelijk. Als het nodig is om het verkeer om te leiden vanwege de werkzaamheden, dan plaatsen we borden met de route.

Daarnaast kan het reinigen van het riool in uw buurt enige stankoverlast in huis geven. Dit kunt u voorkomen door uw toilet af te dekken met de toiletdeksel en hier een zwaar voorwerp op te plaatsen, bijvoorbeeld een doos met kranten.

Ruikt u na de rioolreiniging een rioollucht in uw woning? Zet dan alle waterkranen even open en spoel de toiletten door. Zo worden de sifons van de afvoeren weer gevuld met water en vormen zij een waterslot.

De rioollucht komt omdat de rioolreiniging onder meer gebeurt met een hogedrukspuit. Dan ontstaat in de riolering overdruk waardoor water uit het sifon van een toilet naar boven kan worden geperst.

Contact

NieuwCo Rioolreiniging voert de werkzaamheden uit, in opdracht van de gemeente Gorinchem.

Wij vragen uw begrip voor de mogelijke overlast tijdens deze werkzaamheden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer 140183.

Reacties op dit artikel hier voor facebook.

Reacties op dit artikel hier voor twitter

Delen