Foto’s © Max Liet

Een zwaar gewonde door brandweer uit woning gehaald

Maandagavond is in een flatwoning van de Munterflat aan de Weverstraat een grote brand geweest waarbij een zwaar gewonde is gevallen. Het slachtoffer is door brandweermensen uit de woning gehaald.

Rond 22.30 uur gingen werden de hulpdiensten gealarmeerd en moesten zij met grote spoed naar de Weberstraat. Er werd brand gemelde op de 6de verdieping van de flat. Bij aankomst was er veel rook waar te nemen. Brandweer mensen troffen bij het binnen treden van de woning een slachtoffer aan en haalde deze uit de woning.

Na de eerste medische handelingen ter plaatse werd het slachtoffer met grote spoed zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Op sociale media gingen geruchten rond dat er een tweede slachtoffer zou zijn. De brandweer spreekt deze berichten tegen.

De politie ontruimde direct de omliggende flats. Van deze bewoners werden er diversen door medisch personeel nagekeken en eventueel behandeld. De bewoners die hun huis moesten verlaten werden opgevangen in woonzorgcentrum De Bannehof.

De meeste schade ontstond in de flat waar de brand begon. Bovenliggende woningen hadden wel last van rookschade, terwijl bluswater schade aanbracht aan onderliggende woningen.

Later op de avond konden enkele bewoners, na controle door de brandweer, hun huis weer betreden. Anderen werden elders ondergebracht.

Burgemeester Reinie Melissant kwam ter plaatse en sprak met de geschrokken bewoners.

Over de oorzaak van de brand en de toestand van het slachtoffer is nog niets bekend.

Salvage kwam ter plaatse om de bewoners te helpen bij de afwikkeling van hun schade.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.