Tekst en foto’s © Hulpdiensten Gorinchem

In een kelder van voormalig woonzorgcentrum St. Clara aan de Wijnkoperstraat in Gorinchem zijn zaterdagavond 3 oktober 2020 grondstoffen en attributen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen.

Politieagenten vonden na aanleiding van een eerdere melding in de kelder van het complex meerdere jerrycans gevuld met vloeistof die gebruikt kan worden bij de productie van GHB. Ook werden diverse attributen zoals gasmaskers aangetroffen.

Omdat er verschillende chemicaliën waren aangetroffen werd ook de brandweer ingeschakeld. Na onderzoek door de brandweer zijn de chemicaliën en apparatuur door de politie meegenomen.

Agenten hielden ter plaatse tenminste één verdachte aan. Deze man is overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

anker