De politie trof donderdagmiddag 8 oktober in het ruim van een binnenvaartschip een grote, professionele hennepkwekerij aan. Het schip lag in een bedrijfshaven aan het Steurgat in Werkendam.

In de kwekerij stonden ruim 2000 hennepplanten en honderden stekjes. Ook hielden agenten een verdachte aan, een 30-jarige man uit Woudrichem. Aan boord van het schip was sprake van een gevaarlijke situatie: er lagen niet afgewerkte stroomdraden en er stond water in het schip.

Politiemensen zetten vrijdag naar aanleiding van een anonieme melding via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in op het schip. Het schip zelf is in beslag genomen en werd naar de andere kant van de haven afgemeerd om verder te worden geruimd. De kwekerij werd diezelfde middag gedeeltelijk geruimd, waarbij de planten zijn weggehaald.

Bij de ontruiming gingen de hulpdiensten en de ruimers voorzichtig te werk, omdat er stroomdraden bloot lagen en er water in het schip stond. Bovendien doet de politie buurtonderzoek en hoopt daarbij mensen van/op aangrenzende boten en medewerkers van aangrenzende bedrijven te spreken.

binnenschip met plantjesfoto's: Politie
binnenschip met plantjesfoto’s: Politie