Heeft u altijd al een keer een e-bike willen proberen? Dan heeft u geluk! Als inwoner van Gorinchem kunt u een week lang gratis een supersnelle elektrische fiets lenen. Omdat deze ‘speed pedelec’ wel tot 45 kilometer per uur gaat, moet u een (brommer)rijbewijs hebben en een helm dragen. Deze actie is verlengd tot 20 december 2020.

Reserveren

De fiets reserveert u online. Vervolgens kunt u de fiets bij het VVV-kantoor aan de Groenmarkt 8 ophalen.

Hoe werkt een speed pedelec probeerweek?

  • Stap 1: u meldt zich aan door naar www.ways2go.nl te gaan;
  • Stap 2: na het invullen van uw gegevens kiest u voor de locatie Gorinchem – VVV Groenmarkt;
  • Stap 3: u kiest de week die u het beste uitkomt en waarin er nog speed pedelecs beschikbaar zijn;
  • Stap 4: u haalt de speed pedelec aan het begin van de probeerweek op bij de VVV aan de Groenmarkt 8, 4201 EE in Gorinchem;U bent de hele week tijdens kantooruren verzekerd van telefonische ondersteuning bij vragen, pech onderweg, diefstal en beschadiging aan de speed pedelec. Aan het einde van de week levert u de speed pedelec weer in bij de VVV. Zij zijn geopend op maandag van 12.00-17.00 uur. Dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag van 10.00-16.00 uur.

Bevalt de e-bike en wilt u er een aanschaffen?

Bent u na een week helemaal verkocht en wilt u zelf een e-bike aanschaffen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de kortingsregeling voor tweewielers. Rijdt u nu regelmatig via de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem naar uw werk? Dan kunt u 300 euro korting krijgen op de aanschaf van een fiets, elektrische fiets of elektrische scooter. U moet dan wel 1 jaar lang gemiddeld 2 dagen per week de fiets gebruiken om mee naar het werk te gaan. En u heeft een werknemersverklaring nodig. Voor meer informatie over de kortingsregeling of om u aan te melden gaat u naar www.ways2go.nl.

Andere, slimme manier van reizen

Als gemeente werken we samen om onze regio duurzaam bereikbaar te houden. Dit doen we door werknemers, (logistiek) werkgevers en bewoners te betrekken bij een andere slimme manier van reizen: met de fiets, de e-bike, de e-scooter, samen reizen of het openbaar vervoer. Maar ook door zo min mogelijk te reizen en door zoveel mogelijk buiten de spitsen te rijden.

Deze actie is onderdeel van de Korte Termijn Maatregelen A15. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Provincie Zuid-Holland financieren de actie.

Delen