Al 4 nachten heeft Sint Nicolaas geslapen in zijn nieuwe woning aan de Gasthuisstraat 34 in Gorinchem. Het is even wennen, maar hij woont er naar volle tevredenheid en is klaar voor het bezoek van alle kinderen uit Gorinchem.

,,Het is even wennen zonder de Spaanse krekels op de achtergrond, maar het voelt weer als vertrouwt”, Laat de tevreden Sint Nicolaas weten. Door alle stress van de afgelopen dagen voor de intocht heeft Sint Nicolaas toch weer heerlijk geslapen in zijn Gorinchems bedje. Ook de Pieten hebben hun plekje gevonden. Het is even wennen voor de pietenbrigade. Want door het vertrek van Hoofdpiet is er een bedje leeg laat Wijswegpiet weten. ,,Het is raar om een leeg bedje te hebben, zonder de Hoofdpiet. Maar hij is weer samen met Oma Piet richting Spanje met het vliegtuig. Daar kunnen ze samen genieten van de Spaanse zon en kan Hoofdpiet zorgen voor Oma piet.”

Kinderen kunnen Sint Nicolaas en zijn pieten bezoeken via school maar ook op andere momenten. Daar kunnen kinderen leren hoe pieten te werk gaan en kunnen ze het slaapvertrek bezoeken van Sint Nicolaas. Sinterklaas heeft afgelopen dinsdag de eerste kinderen ontvangen vanuit school

Stichting Sint Nicolaas

Bezoekersmoment: Donderdag 21 november van 18.30 – 20.00 uur; Zaterdag 23 november van 10.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur; Zondag 24 november van 13.30 – 16.00 uur; Woensdag 27 november van 13.30 – 16.00 uur; Donderdag 28 november van 18.30 – 20.00 uur;  Zaterdag 30 november van 10.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur; Zondag 1 december van 13.30 – 16.00 uur; Woensdag 4 december van 13.30 – 16.00 uur 

,,Ook kunnen kinderen hun ouders helpen tijdens het winkelen. Zo is er een speurtocht waarin kinderen letters en cijfers moeten zoeken voor een extra cadeautje. Dit jaar is er een letterspeurtocht uitgezet door het centrum, waarbij kinderen een leuke prijs kunnen verdienen”, aldus voorzitter Coby Dekker. ,,De kinderen moeten 21 letters zoeken en 8 cijfers. De speurtocht krijgen kinderen in het Sint Nicolaas huis of kunnen ze halen bij VVV Mooi Gorinchem halen.” Kinderen kunnen de uitslag voor 3 december inleveren. Op woensdag 4 december wordt bekend gemaakt wie er een prijs heeft verdient. 

Op donderdag 28 november is er een pietendisco van 18:30 tot 20:00 uur. Daar kunnen kinderen springen, swingen, zingen en op de foto met Sint Nicolaas en zijn pieten. ,,We hebben alle leuke hits gezocht en zijn klaar om er een feestje van te maken!”, Laat Muziekpiet weten. 

Zowel de toegang tot Pietendisco als het Sint Nicolaas huis is gratis. Maar een donatie is altijd welkom.