De Voedselbank viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Dit gaat gepaard met een tweede feestelijke gebeurtenis die dinsdagmiddag 26 november plaats vond. De opening van een +nieuw onderkomen op de locatie Schelluinsestraat 13 in Gorinchem.

Wethouder Eelke Kraaijeveld opende de nieuwe voedselbank en deed dit samen met Arie van Hoven, medeoprichter en oud-voorzitter bij de Voedselbank. Niet dat de deuren nu wijd open gingen voor de klanten, want die hebben na de grootschalige verbouwing al enkele weken kunnen proefdraaien in een Voedselbank die nu ingericht is als een supermarkt.

Geen mandje met boodschappen meer en afwachten wat je krijgt. De klanten kunnen langs de stellingen heen en zelf de boodschappen uitzoeken. Uiteraard zijn er regels om dit in eerlijke goede banen te leiden.

Na het officiƫle gedeelte was er voor de genodigden een hapje en drankje en konden deze op hun gemak de locatie bezichtigen.

(met dank aan de reserve fotograaf van Gorkums Nieuws, die de eigenlijke fotograaf verving omdat deze is voorzien van een gipsbeen en dus tijdelijk iets minder mobiel is)

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider