Kunst Na Strijd met solisten Jeffrey Kant en Anneleen Schuitemaker (Lian Oomen)

Woudrichem – Vrijdag 3 januari 2020 bestond Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd op de kop af 100 jaar! Een eeuw muziek in Oudendijk en Woudrichem vraagt natuurlijk om een feestje. Daarom trakteerde KNS op een galaconcert. En een feestje werd het…

In een overvol Rondeel werd het concert geopend met een werk dat speciaal voor Kunst Na Strijd werd gecomponeerd door Joop van Dijk. Centenary is een compositie met klanken die doen denken aan de filmmuziek van John Williams. De componist was aanwezig en feliciteerde het orkest met de uitvoering van zijn werk.

Kunst Na Strijd had 2 solisten van wereldklasse weten te strikken voor dit concert. Jeffrey Kant, solotrombonist bij WDR Sinfonieorchester te Keulen en Anneleen Schuitemaker, harpiste bij het Koninklijk Concertgebouw orkest te Amsterdam. Zij lieten horen dat deze instrumenten niet alleen afzonderlijk, maar ook samen prachtig klinken! In een prachtig Adagio werd Anneleen door KNS op uitstekende wijze begeleid tijdens haar solo. Vervolgens was de harpiste met enkele solowerken alleen te beluisteren. Totdat tijdens het prachtige harpspel ineens de mooie, warme klanken van een trombone te horen waren. Van achter uit de zaal kwam Jeffrey al spelend het podium op, waarna zij enkele duetten speelden. Oblivion werd door beide solisten uitgevoerd met opnieuw mooi begeleidingswerk door KNS.

Kunst Na Strijd liet horen wat het waard is. Enkele werken werden zonder solist uitgevoerd, waarbij het orkest uitstekend uit de verf kwam. Adventure is een voor het publiek minder bekend werk, maar zeer prettig om naar te luisteren! Highlights from The Nutcracker Suite en Highlights from The Lion King werden uiteraard wel door alle aanwezigen herkend. Te horen was dat er veel talent huist bij dit orkest. Zo werden de solo’tjes in The Lion King door de verschillende muzikanten prachtig neergezet op onder andere hoorn, trompet, saxofoon en fluit.

Grande finale was het T-Bone Concerto, waarbij Anneleen op harp plaatsnam in het orkest om samen met het harmonieorkest de trombone te kunnen begeleiden. Jeffrey liet het hele bereik van de trombone horen tijdens deze geweldige uitvoering van dit werk!

Nadat alle aanwezigen een glas champagne was aangeboden, konden de voetjes van de vloer tijdens het optreden van de ‘Later als je Big Band’ en werd er tot in de kleine uurtjes nagepraat over deze mooie aftrap van dit jubileumjaar.