Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind deze dag. De aanvangstijd van de wedstrijd was en is vervroegd naar 14.00 uur en dat was voor de meeste mensen een positieve verandering.

De uitwedstrijd tussen beide teams was uitgedraaid op een 3-3 gelijkspel, dus het kon best wel weer een gelijk opgaande strijd worden. Dit was echter niet het geval. Voetballend was Unitas de bovenliggende partij en gezien de kansen die gedurende de hele wedstrijd werden gecreëerd had Unitas deze wedstrijd zomaar met grote cijfers kunnen winnen. Maar creëren is één ding, afronden is een ander dingetje.

In de 2e minuut al was er een kans voor Pascal van Delden, in de 3e een mogelijkheid voor Ozan Cimen en in de 14e weer Pascal van Delden voordat in de 20e minuut de 1-0 werd gescoord door Ansu Camara die een prima actie van Jay-Jay Meierdres afrondde.

Dik verdiend en ook logisch op dat moment.Maar als je zelf de kansen niet benut , dan kan de goal ook aan de andere kant vallen. Zo gebeurde dit bijna in de 39e minuut toen Ruud Verberk een , van dichtbij ingekopte, bal kon stoppen. De enige mogelijkheid van Silvolde tot aan dat moment.

In de 45e minuut verzaakte Daniël Alexander een , door Ansu Camara opgezette , aanval af te ronden zodat 1-0 de ruststand werd.

Na rust kwam Medhanie Habtemariam voor Pascal van Delden.

In de tweede helft was het, qua kansen missen, nog heftiger.

Even een opsomming :
Minuut 58 : Jay-Jay Meierdres na een geweldige actie – naast.
Minuut 63 : Ansu Camara op de keeper.
Minuut 64 : Jay-Jay Meierdres stift naast.
Minuut 81 : Counter via Yevgheni Marcelli en Daniël Alexander – keeper ertussen.
Minuut 82 : Een mislukte counter van Daniël Alexander en Fabian van Horssen.
Minuut 83 : Fabian van Horssen wordt alléén voor de keeper gezet en schiet van een meter afstand tegen hem aan.

Waarschijnlijk zijn dit niet eens alle kansen, maar de afronding liet vandaag bij de roodbroeken sterk te wensen over. Silvolde kon geen vuist maken in aanvallend opzicht en zodoende ging de verdiende overwinning naar Unitas dat hiermee de bovenste plaats in Hoofdklasse B behoudt.

Volgende week de lastige uitwedstrijd naar De Baronie in Breda.