Tekst en foto’s © Hulpdiensten Gorinchem

Op de A27 ter hoogte van Gorinchem is maandagochtend 27 januari 2020 een vrachtwagen in brand gevlogen. De brand was ontstaan aan de achterkant van de trekker. De chauffeur wist zijn combinatie nog tijdig op de vluchtstrook, vlak voor de Merwedebrug te parkeren. Omstreeks 08.25 uur werd de brandweer gealarmeerd.

De brand werd gezien op verkeerscamera die daar langs de snelweg staan. Een baan werd afgesloten. De chauffeur wist de oplegger te ontkoppelen en weg te rijden. Daardoor bleef de schade aan de oplegger beperkt. De brandweer had de brand snel onder controle. Een ambulance kwam ter plaatse om de chauffeur na te kijken. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Tijdens het incident was de rechterrijstrook van de A27 in de richting van Breda afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de combinatie afgesleept. Omstreeks 11.15 uur is de weg weer vrijgegeven.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Shadow
Slider