Dinsdagmiddag bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Kruijs-van Beek om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

De heer (Arie) Kruijs en mevrouw (Bets) van Beek leerden elkaar kennen in 1954. Hij was 20 en zij was 19 jaar oud. Zij werkten allebei bij Mortiers Groothandel in Gorinchem. Toen meneer Kruijs in militaire dienst ging, hielden ze contact.

Huwelijk

Na zijn diensttijd ging meneer Kruijs terug naar zijn oude werkgever Mortiers. Mevrouw werkte inmiddels bij het GAK. Ze verloofden zich in 1956 en trouwden in 1960. Na hun trouwen stopte mevrouw met werken en gingen ze in een flat in de Brouwerstraat wonen. Na vier jaar verhuisden ze naar een woning in de Zwarte Ververstraat. In 1971 ging meneer Kruijs werken bij CBTB als accountancyrelatiebeheerder. 

Dankbaar en trots

Het echtpaar kreeg twee dochters en trots vertellen ze dat zij inmiddels ook twee kleinkinderen en een achterkleinkind rijk zijn. Ze zijn heel erg dankbaar dat hun kinderen en kleinkinderen in Gorinchem wonen en dat zij zo goed worden geholpen door hen. Dit is echt heel fijn, want ze zijn immers allebei niet meer zo heel gezond, laat meneer Kruijs weten. 

Hobby’s

Ook vertelt meneer Kruijs passievol over zijn twee grote hobby’s, de 2 k’s zoals hij dat noemt: de kerk en korfbal. Hij zegt eerlijk dat zijn gezin hieronder heeft geleden, want hij was voor beide 50 jaar lang zeer actief. 

Viering van het jubileum

Het echtpaar Kruijs-van Beek geeft een bescheiden feest in de Hipper voor 40 personen, waaronder natuurlijk hun kleine familie en goede vrienden.

foto:Gemeente