Wie kent hem niet van de oudere Gorkumers. De midvoor van Unitas die tientallen malen scoorde voor deze club. Zijn naam “Wim Brik”.

Hij wist maar liefst topscoorder 181 maal met zijn schot de doelman van de tegenpartij te passeren. Een respectabel aantal waar weinig voetballers over mee kunnen praten. Dat zijn er gemiddeld 2 per jaar in zijn leven. Hij is nu 90 jaar.

Wim voetbalde niet alleen, maar heeft ook aan waterpolo gedaan, hij was een prima pianist en was een van de grote krachten achter de bekende Unitas revues die werden gegeven tijdens jubileumjaren. Met dezelfde creativiteit heeft hij tijdens zijn leven gefilmd. Ook met deze producties heeft hij vele prijzen gewonnen.

Bij veel vrouwen is Wim ook een grote bekende, in de goede zin wel te verstaan. Jaren was de babyzaak BRIK een begrip in Gorinchem. Veel Gorkumers zullen hun eerste jaren van hun leven in de babykleertjes en kinderwagens van Wim Brik hebben doorgebracht.

Zondag 8 maart zet het bestuur van Unitas Wim in het zonnetje. Wim doet de aftrap bij Unitas-Moerse Boys op het Unitasveld om 14 uur.

februari 1962