In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. De gemeente Gorinchem volgt de adviezen van het RIVM en neemt daarbij de volgende maatregelen:

Bijeenkomsten/evenementen van de gemeente die zijn afgelast· 

  • Informatiebijeenkomst Evenementenhal op 12 maart 2020
  • Parallelsessies gemeenteraad op 12 maart 2020
  • Belevingsvaart van Riveer 75 jaar vrijheid, op 13 en 14 maart 2020 

Zie ook: Meer gevolgen door corona maatregelen

Dienstverlening stadhuis

We volgen de richtlijnen van het RIVM en vragen medewerkers zoveel mogelijk thuis te werken of werktijden te spreiden. Burgerzaken blijft op de normale tijden open maar we vragen inwoners zoveel mogelijk digitaal te regelen of als het kan het bezoek uit te stellen.

Ondernemers

Ondernemers kunnen zich aansluiten bij het forum genaamd “Corona forum Gorinchem”, via www.ikgo.nl. Op het forum, dat toegankelijk is voor alle bedrijven in de regio Gorinchem, kan informatie worden gedeeld over hoe bedrijven omgaan met het coronavirus. Regionale berichtgeving dat van toepassing is op de bedrijven wordt ook op het forum geplaatst.

Landelijke maatregelen

Bij klachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging tot 38 graden): iedereen in Nederland blijft thuis en mijdt sociale contacten. Bel met de huisarts als de klachten verergeren.

  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen worden opgeroepen zo veel als mogelijk thuis te werken, of indien dit niet mogelijk is, werktijden te spreiden.
  • Beperk bezoek aan ouderen en mensen met een verminderde weerstand. Ga bijvoorbeeld niet op bezoek bij opa of oma als je verkouden bent.
  • Ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt geadviseerd deelname aan het sociale leven te beperken. Vermijd het openbaar vervoer en publieke bijeenkomst.

Actuele informatie is te vinden op www.gorinchem.nl.