Twee ondernemers uit Noordeloos sloegen de handen ineen om het IC-personeel van het Beatrixziekenhuis op een bijzondere manier een hart onder de riem te steken.

,,Hoe kan je die hardwerkende mensen nou eens steunen?” Met deze vraag belde aannemersechtpaar Aco en Frieda Wallaard naar hun bevriende ondernemers Danny Dwarswaard en René Tichelaar van restaurant de Gieser Wildeman. Al snel kwam het goede idee boven tafel: op dit moment hebben ze geen tijd, maar zodra de coronacrisis voorbij is, moet dat personeel maar eens lekker uit eten. In een mum van tijd lagen er 90 dinerbonnen op tafel voor een etentje voor 2 personen in de bistro van de Gieser Wildeman.

Wallaard: ,,Ik voel me kerngezond, maar ik behoor zelf tot de risicogroep. Ik hoop het IC-team natuurlijk niet nodig te hebben, maar ben enorm dankbaar dat ze ook voor mij klaar zouden staan.” Dwarswaard is het daar roerend mee eens: ,,Ik hoop dat deze aanmoediging wat positieve energie brengt en iets leuks is om naar uit te kijken. Wij staan te popelen om binnenkort deze helden samen met partner of een goede vriend te verwelkomen. Als de werktijden voor het IC-personeel weer normaal worden en de maatregelen versoepeld, wordt het dus gezellig druk in Noordeloos.”

Wallaard en Dwarswaard overhandigen op vrijdag de dinerbonnen aan de teamleider Intensive Care van het Beatrixziekenhuis, die ze verder onder het personeel verdeelt. Het viertal liet tevens een persoonlijke videoboodschap achter in de groepsapp van het IC-team van het Beatrix Ziekenhuis.

foto: Wallaard