De interne competitie komt in een eindfase en deze avond waren er twee verrassende uitslagen. De eerste was de wedstrijd tussen Henk Boot en Henry Houweling. Henry had zich deze keer goed voorbereid en kwam gemakkelijk met gelijk spel uit de opening.

Henk speelde wat afwachtend en moest toezien dat Henry wel een mooi paard op e4 kon zetten. Henk besloot dit lastige paard maar af te ruilen, maar bleef toen na Henry’s d5xe4 met een zwakke achtergebleven pion op d4 zitten. Hij had toen beter kunnen accepteren dat er die avond niet meer dan remise in zat, maar dat was natuurlijk niet naar zijn zin. Hij hoopte in het (verre)  eindspel toch nog zijn slag te kunnen slaan, maar hij kwam bedrogen uit! 

De stelling werd steeds prettiger voor Henry die zijn voordeel langzaam en secuur vergrootte. Uiteindelijk maakte Henk in een al uiterst dubieuze stelling een ernstige fout, die hem gelijk de partij kostte. Henry heeft deze wedstrijd heel goed en soliede gespeeld!

Dezelfde opening kwam op het bord in de partij tussen Eddy Korevaar en Jaco Vonk. Na schermutselingen in het centrum kwam Jaco wat beter te staan en won een pion. De stelling was echter complex en Jaco had nog maar weinig tijd over. Met nog maar enkele minuten op de klok, terwijl Eddy nog zo’n 20 minuten ter beschikking had, gaf Jaco zijn voordeel uit handen en berustte hij in remise toen Eddy op zetherhaling aanstuurde. Toch was Jaco door het verlies van Henk de winnaar van de avond en staat nu weer bovenaan de ranglijst. Als hij komende week zijn laatste wedstrijd weet te winnen, is hij opnieuw kampioen.

Tony Else en Jeroen Brandsma speelden een rustige opening, maar waren na afloop maar matig tevreden over het niveau de partij want er werden her en der wat slippertjes gemaakt. Aan het eind kwam er een remise uit de bus. Henk van Houwelingen speelde tegen Remco van Horik. Langzaam kwam Henk wat beter te staan, maar overzag op een bepaald moment een penning die een kwaliteit kostte. Hij kon dus weer van voor af aan beginnen. Het lukte Henk uiteindelijk wel de laatste zwarte pionnen op de damevleugel te elimineren en kwam hij weer duidelijk beter te staan. Hoewel hij later nog een forse onnauwkeurigheid beging die een pion kostte, bleef hij beter te staan. Remco bedacht nog een aardige patwending, maar Henk trapte daar niet in en kon hij de partij met mat besluiten.