Geen musical in verband met het Coronavirus? Dan iets anders, iets spectaculairs, iets wat nooit meer vergeten wordt, net als dit zeer bijzondere schooljaar, is wat ze dachten ze op SBO de Rotonde.

Veertig roze vlakken zijn er ingetekend op het schoolplein, rondom een indrukwekkend groot scherm van ABC-schermen. De tasjes met diploma’s en presentjes voor elke leerling liggen klaar bij de rode loper en de kratten met hapjes en drankjes staan klaar om uitgedeeld te worden, waarvoor een heuse drive-thru is gecreëerd. 

Bij aankomst wordt van elke leerling een onvergetelijke foto gemaakt in de auto, waarna ze mogen doorrijden naar het schoolplein. De directrice, Cindy de Rek, opent dan zoals altijd de avond, maar dit keer een beetje anders; ‘Hallo lieve kinderen, ouders en andere genodigden, wat staat u mooi geparkeerd en wat zijn we blij dat we jullie allen op deze manier toch kunnen verwelkomen voor een prachtig afscheid! We zullen gaan genieten van een heus spektakel op het scherm achter mij, dus zet uw autoradio maar op 103,50 fm’.  

De drive-in bioscoop werd een groot succes, met in de hoofdrol de fantastische leerlingen. In de tijd dat de leerlingen thuis aan het werk waren in verband met het Coronavirus hebben zij filmpjes gemaakt en ingestuurd en hier is een authentieke film van gemaakt. De kinderen, ouders en leerkrachten hebben een unieke en onvergetelijke avond beleefd en we hebben onder luid getoeter afscheid genomen van elkaar.

foto: Jacqueline Schalkwijk