Of het nu gaat om (robot)poezen, (robot)honden, hamsters, vogels of paarden, bewoners in verpleeghuizen leven op van dieren. Vandaag op Dierendag extra liefde voor alle dieren.

Maar wij staan in vandaag in het bijzonder stil bij de liefde voor paarden van mevrouw Hoogendoorn. Mevrouw Hoogendoorn woont in onze locatie Het Gasthuis. Vroeger heeft zij een eigen paard gehad. Ze ging altijd naar de manege. Mevrouw is nog altijd gek op paarden.

Collega Marcella van Het Gasthuis heeft zelf paarden. En bedacht samen met een begeleider dat het wel heel leuk zou zijn om mevrouw Hoogendoorn mee te nemen naar de stallen.

Samen met een medewerker is zij op bezoek geweest. Er was veel herkenning van vroeger. Ze ontspande zichtbaar en genoot enorm van het bezoek. De foto is het bewijs. De liefde spat er vanaf. Gelukkig woont mevrouw dichtbij een kinderboerderij. Ook daar worden de paarden regelmatig bezocht. Wat een dierbare aandacht in de zorg!

anker