Sajeda Moradi en Galiëne van Houten, twee studenten aan de Hogeschool Utrecht en maken momenteel een korte documentaire genaamd ‘Pretty Strong (for a woman)’.  ‘Pretty Strong (for a woman)’ is een 20 minuten documentaire over vrouwen in de krachtsport, in het specifiek over Nederlands Kampioene Powerlifter Michelle de Jong uit Hoogblokland. Ondanks de tegenslagen die Michelle heeft meegemaakt zorgt krachtsport ervoor dat ze een leven zonder rolstoel leidt en nu sterker in haar schoenen staat dan ooit.

De documentaire is een bijdrage aan het debat over het vrouwelijk stereotiep. Door middel van de documentaire laten wij zien hoe Michelle en andere vrouwen in de krachtsport zichzelf hebben overwonnen en hoe zij keer op keer vechten tegen de norm en het stereotiep dat hen wordt opgelegd.  

De documentaire zal in de week van 18 januari op het CampusDoc Filmfestival in het Louis Hartloper in Utrecht en het Story International Student Documentary Filmfestival Cork in Ierland te zien zijn. Daarnaast zijn wij bezig om de documentaire op te geven voor 2Doc en diverse (internationale) filmfestivals rondom sport en feminisme. 

Aangezien de twee nog studenten zijn, hebben zij een beperkt budget. De grootste kosten moeten daarom worden gefinancierd uit crowdfunding. daarom hebben zij deze week een crowdfundingpagina gelanceerd.

Deze crowdfundingpagina vindt u hier: https://cinecrowd.com/pretty-strong. De filmmakers hebben jouw hulp nodig om dit project te realiseren

Eigen foto

Delen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.